Торта с ананас и кокос


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 5 бр.
    яйца
  • 5 с.л.
    вода
  • 5 с.л.
    олио
  • 150 г
    брашно
  • 50 г
    кокосови стърготини
  • 1 бр.
    бакпулвер
  • 150 г
    захар
  • 1.5 ч.л.
    ванилова есенция
  • 600 г
    цедено кисело мляко
  • 9 с.л.
    пудра захар
  • 500 мл
    сметана
  • 15 г
    желатин
  • 500 г
    ананас от компот

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват на пяна, добавя се топлата вода и разбиването продължава. Постепенно се сипват захарта и 1/2 с. л. ванилова есенция. Сместа се разбива още 5 минути, след което се добавя олиото.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера и внимателно се прибавя към яйчената смес. Тестото се сипва в тава, покрита с пергаментова хартия, и се пече 25–30 минути в загрята на 180 °С фурна.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Охладеният блат се разрязва през средата, така че да се получат два.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Желатинът се накисва в малко сок от компота, за да набъбне. Добавят се още 3–4 лъжици леко затоплен сок, за да се разтвори.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Киселото мляко се смесва с пудрата захар, добавя се разтвореният желатин и към тях се прибавя 1 с. л. ванилова есенция заедно с предварително разбитата течна сметана (250 мл).
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ананасът се отцежда и се нарязва на малки парчета.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Първият блат се поставя в чиния за торта, намазва се с част от крема, подреждат се част от парчетата плод. Следва вторият блат, отново крем и плодове и се завършва с третия блат и останалия крем. Тортата се прибира в хладилник, за да стегне. После цялата се намазва с разбитата течна сметана (250 мл) и се поръсва с кокос.

Подобни рецепти