Торта „Рафаело“ с маскарпоне и кокосова глазура


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г.
    бисквити (тип „Мария“ или млечни)
  • 250 г.
    маскарпоне
  • 200 г.
    крема сирене
  • 300 мл.
    течна сладкарска сметана
  • 150 г.
    пудра захар
  • 200 г.
    бял шоколад
  • 150 г.
    кокосови стърготини
  • 100 г.
    ядки (лешници или бадеми)
  • 1
    пакетче ванилова захар
  • 100 мл.
    прясно мляко (за напояване)
  • 100 г.
    бял шоколад
  • 50 мл.
    течна сметана
  • 1 с.л.
    кокосови стърготини за поръсване

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте маскарпонето с крема сиренето, пудрата захар и ваниловата захар до гладък крем.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Разтопете белия шоколад и го добавете към сместа заедно с кокосовите стърготини.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте сметаната на твърд сняг и внимателно я прибавете към крема.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Във форма редувайте напоени с мляко бисквити и крем, като поръсвате с ядки и кокосови стърготини.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Завършете с крем отгоре.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    За глазурата: разтопете белия шоколад със сметаната, залейте тортата и поръсете с кокосови стърготини.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Приберете в хладилник за минимум 6 часа (или за една нощ), за да стегне.

Подобни рецепти