Торта Павлова по ваша рецепта


Време за приготвяне
135 мин
Трудност

категория
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

За блата:
  • Белтъци
  • Захар
  • Царевично нишесте
  • Лимонов сок

За крема:
  • Сладкарска сметана
  • Маскарпоне
  • Крема сирене
  • Пудра захар
  • Портокалов сок
  • Настъргана лимонова кора
  • Настъргана портокалова кора
  • Прясна мента

За украсата:
  • Пресни горски плодове
  • Пудра захар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте белтъците с щипка сол, като постепенно добавяте захарта и лимоновия сок, докато получите лъскав и твърд сняг.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавете нишестето и внимателно разбъркайте с шпатула.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Оформете блата върху хартия за печене с леко кладенче в центъра.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Печете 10 минути на 130°C, след това намалете на 100°C и печете още 90 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Изключете фурната и оставете блата да се охлади вътре за 30 минути.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте сметаната с маскарпонето, крема сиренето, пудрата захар, портокаловия сок и цитрусовите кори до пухкав крем.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Напълнете охладения блат с крема и украсете с горски плодове и пудра захар.

Подобни рецепти