Торта „Капрезе“ *


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 150 г.
    бадемово брашно
  • 140 г
    тъмен шоколад (качествен кувертюр)
  • 110 г.
    краве масло
  • 3
    яйца
  • 100 г.
    захар (или 50 г кафява за по-малка сладост)
  • Кората на 1 портокал
  • 1 с.л.
    ром
  • Пудра захар за декорация

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Разтопете шоколада и маслото на слаб огън или на водна баня. Разбъркайте до гладка смес и оставете леко да се охлади.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците с 2/3 от захарта и портокаловата кора до пухкава смес, добавете рома и разтопения шоколад.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавете бадемовото брашно и разбъркайте внимателно с шпатула.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте белтъците с останалата захар на твърд сняг и ги прибавете към шоколадовата смес, като бъркате внимателно отдолу нагоре.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Намажете формата с масло, изсипете сместа и загладете.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Печете на 180°C (статична фурна) около 30–35 минути.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    След като се охлади, поръсете с пудра захар.

Подобни рецепти