Тирамису без яйца


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    сирене „Маскарпоне”
  • 120 г
    пудра захар
  • 200 мл
    животинска сметана
  • 1 бр.
    лимон
  • 200 мл
    горещо силно кафе
  • 2 с.л.
    какао на прах
  • 2 ч.л.
    ванилов екстракт
  • 2 с.л.
    амарето
  • 200 г
    бишкоти

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ликьорът се налива в горещото кафе и се оставя да се охлади. Сметаната се разбива.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Маскарпонето се разбива с пудрата захар, настърганата лимонова кора и ваниловия екстракт. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква. Кремът се разделя на две равни части. В едната част се слага 1 с.л. какао и се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Дъното и стените на една по-голяма кръгла форма или няколко по-малки се покриват с бишкоти, предварително потопени в кафето с ликьора. Вътре се слага кремът с какао, а отгоре – светлият крем. Десертът се прибира в хладилника, за да се охлади и да стегне.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Преди сервиране тирамисуто се изважда от формата и се поръсва обилно с какао.

Подобни рецепти