Ликьорът се налива в горещото кафе и се оставя да се охлади. Сметаната се разбива.
2
Маскарпонето се разбива с пудрата захар, настърганата лимонова кора и ваниловия екстракт. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква. Кремът се разделя на две равни части. В едната част се слага 1 с.л. какао и се разбърква.
3
Дъното и стените на една по-голяма кръгла форма или няколко по-малки се покриват с бишкоти, предварително потопени в кафето с ликьора. Вътре се слага кремът с какао, а отгоре – светлият крем. Десертът се прибира в хладилника, за да се охлади и да стегне.
4
Преди сервиране тирамисуто се изважда от формата и се поръсва обилно с какао.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
сирене „Маскарпоне”
120 г
пудра захар
200 мл
животинска сметана
1 бр.
лимон
200 мл
горещо силно кафе
2 с.л.
какао на прах
2 ч.л.
ванилов екстракт
2 с.л.
амарето
200 г
бишкоти
Приготвяне
1
Ликьорът се налива в горещото кафе и се оставя да се охлади. Сметаната се разбива.
2
Маскарпонето се разбива с пудрата захар, настърганата лимонова кора и ваниловия екстракт. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква. Кремът се разделя на две равни части. В едната част се слага 1 с.л. какао и се разбърква.
3
Дъното и стените на една по-голяма кръгла форма или няколко по-малки се покриват с бишкоти, предварително потопени в кафето с ликьора. Вътре се слага кремът с какао, а отгоре – светлият крем. Десертът се прибира в хладилника, за да се охлади и да стегне.
4
Преди сервиране тирамисуто се изважда от формата и се поръсва обилно с какао.