Тарталети с праскови


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
фино бяло брашно
50 г
пудра захар
150 г
краве масло
2 бр.
жълтък
1 кг
праскови
2 бр.
яйца
120 г
захар
150 мл
мътеница
25 г
брашно
0.25 ч. л.
канела
0.5 бр.
лимон
1 шепа
белен шамфъстък

Приготвяне

1
От брашното, захарта, маслото, жълтъците и 2 с.л. вода се замесва тесто, което се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се оставя за 20 минути в хладилника. Формите за тарталети се намазват с масло. Плотът се поръсва с брашно, тестото се разделя на 6 топки, които се разточват на тънки кръгове и се поставят във формите.
2
Яйцата за плънката се разбиват със захарта, след което се прибавят мътеницата, брашното, канелата и лимоновата кора. Всичко се разбърква, докато се получи гладка еднородна смес.
3
Сместа се разпределя върху тестото във формите и във всяка форма се слагат резенчета праскова. Фурната се загрява на 200 °С. Формите се слагат в тава и се пекат за 30 минути. Изпечените тарталети се поръсват с пудра захар и накълцани шамфъстъци.

Подобни рецепти