Тарт с маскарпоне и праскови


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 360 г
    Брашно
  • 110 г
    Пудра захар
  • 1 щипка
    Сол
  • 2 броя
    Яйца
  • 115 г
    Краве масло
  • 1 брой
    Ванилова есенция
  • 300 г
    Сирене „Маскарпоне”
  • 4 с.л.
    Подсладено кондензирано мляко
  • 1 ч.л.
    Ванилов екстракт
  • 1 брой
    Лимон
  • 100 мл
    Сладкарска сметана
  • 4 с.л.
    Сладко от праскови

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното, пудрата захар и солта се пресяват в купа и се добавя студеното масло, нарязано на малки кубчета. Претриват се с ръце, така че да се получат трохи. Яйцата (на стайна температура) се разбиват и се сипват при трохите. Добавя се и ванилията и тестото се оформя на топка. Завива се плътно с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1 час.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Охладеното тесто се разточва и с него се покриват дъното и стените на форма за тарт. Притиска се добре, дъното се надупчва с вилица и формата се прибира за 15 минути в хладилник. След като се извади от хладилника се покрива с хартия за печене, върху която се сипва леща, за да не се надига тестото. Слага се в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. След това лещата се отстранява и тестото се допича до златисто. Изважда се, оставя се да се охлади напълно и се намазва с тънък слой сладко от праскови.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сладкарската сметана се разбива, към нея се добавя сиренето “Маскарпоне”, кондензираното мляко, ваниловият екстракт и лимоновата кора и се разбива отново. Кремът се разпределя върху тарта, като една част се оставя за декорация.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прасковите се нарязват на тънки филийки и се подреждат спираловидно върху крема. Глазират се със сладко от праскови.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалият крем се прехвърля в пош и тартът се декорира с него и филирани бадеми. Украсява се с листа прясна мента.

Подобни рецепти