Свински врат в сол


Време за приготвяне
185 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.2 кг
    свински врат (цяло парче)
  • 2 кг
    морска сол
  • 1 ч.л.
    червен пипер
  • 0.5 ч.л.
    кориандър на зърна
  • 1 ч.л.
    смлян кимион
  • 1 ч.л.
    бял синап
  • 1 ч.л.
    суха мащерка
  • 1 ч.л.
    черен пипер на зърна
  • 200 г
    заквасена сметана
  • 1 с.л.
    настърган хрян
  • 2 скилидки
    чесън
  • 0.25 връзка
    копър

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В хаванче се стриват всички продукти за подправянето. Ароматната смес се втрива добре в месото.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Половината сол се сипва в тава, слага се месото и се покрива с останалата сол. Съдът се слага в загрята на 220 °С фурна с вентилатор за 10 минути. След това градусите се намаляват на 150 и се пече 2 часа и 30 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се изважа от тавата, счупва се кората от сол и се почиства добре, може и с четка.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Копърът се наситнява и се смесва със стрития на паста чесън, сметаната и хряна. Овкусява се със сол и черен пипер.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се нарязва на порции и се поднася със соса.

Подобни рецепти