Суфле със свежо сирене


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

125 г
свежо сирене
80 г
крем сирене
4 бр.
яйца
50 г
захар
1 щипка
сол
1 ч.л.
настъргана кора от лайм

Приготвяне

1
Четири купички за суфле (с диаметър 8–10 см) се намазняват и цялата им вътрешност се поръсва със захар.
2
Белтъците се отделят от жълтъците. В подходящ съд се смесват жълтъците, свежото сирене, крема сиренето и кората от лайм, и сместа се разбива с миксер.
3
В отделна купа се слагат белтъците и се разбиват с щипка сол на твърд сняг. При непрекъснато разбиване, постепенно, се прибавя захарта, докато се разтвори напълно.
4
Сместа със сирената се прибавя към разбитите белтъци на два етапа, като се разбърква бавно и внимателно с шпатула. Сместа се разпределя в купичките за суфле, като отгоре се заравнява с лъжица или нож.
5
Купичките се поставят в подходяща тава и суфлето се пече 13–15 минути в загрята на 200°С фурна.
6
Изваждат се от фурната, поръсват се с пудра захар и се сервират веднага със сладолед по избор.

Подобни рецепти