Суфле със свежо сирене


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 125 г
    свежо сирене
  • 80 г
    крем сирене
  • 4 бр.
    яйца
  • 50 г
    захар
  • 1 щипка
    сол
  • 1 ч.л.
    настъргана кора от лайм

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Четири купички за суфле (с диаметър 8–10 см) се намазняват и цялата им вътрешност се поръсва със захар.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Белтъците се отделят от жълтъците. В подходящ съд се смесват жълтъците, свежото сирене, крема сиренето и кората от лайм, и сместа се разбива с миксер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В отделна купа се слагат белтъците и се разбиват с щипка сол на твърд сняг. При непрекъснато разбиване, постепенно, се прибавя захарта, докато се разтвори напълно.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа със сирената се прибавя към разбитите белтъци на два етапа, като се разбърква бавно и внимателно с шпатула. Сместа се разпределя в купичките за суфле, като отгоре се заравнява с лъжица или нож.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Купичките се поставят в подходяща тава и суфлето се пече 13–15 минути в загрята на 200°С фурна.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Изваждат се от фурната, поръсват се с пудра захар и се сервират веднага със сладолед по избор.

Подобни рецепти