Суфле "Лава"


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
черен шоколад (80% какао)
140 г
захар
200 г
краве масло
30 г
брашно от рожков
30 г
бяло брашно
4 бр.
яйца
1 с. л.
нарязани шамфъстъци

Приготвяне

1
Четири купички за суфле (с диаметър 8 см) се намазват добре с 20 г масло
2
Останалото масло и нарязаният шоколад се слагат на водна баня и се готвят на слаб огън, при непрекъснато бъркане, докато се разтопят напълно и се получи гладка консистенция.
3
Прибавя се бялото брашно, разбърква се до получаване на гладка смес, след което се сипва брашното от рошков, и отново се разбърква добре, докато се получи еднородна смес.
4
Яйцата се разбиват леко и към тях се прибавя захарта, като се разбърква добре, докато захарта се разтвори напълно, и се получи гладка консистенция. Налива се шоколадовата смес и се разбърква.
5
Сместа се разпределя в купичките, които се поставят в подходяща тава и суфлето се пече 10 минути в загрята на 200°С фурна.
6
Десертите се изваждат от фурната, поръсват се с пудра захар и шам фъстъци, и се сервират веднага.

Подобни рецепти