Животинската сметана се разбива, прибавят се половината захар и ванилията и отново се разбива.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавя се заквасената сметана, разбърква се с телена бъркалка, поръсва се останалата захар и сместа отново се разбърква с шпатула.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Боровинките се намачкват с вилица, като някои може да се оставят цели. Към тях се сипва 2 с. л. от сметановата смес и всичко се разбива добре.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Боровинковата смес се добавя към сметановата постепенно, като се бърка внимателно, така че на места да има бели участъци. Разпределя се във форми за сладолед и се прибира във фризер поне за 4 часа.
5
accessibility.recipes.cookingstep
От тази смес излизат приблизително 8 сладоледа.
Съставки
Съставки за
Порции
200 мл
животинска сметана
200 г
заквасена сметана
3 с.л.
пудра захар
1 с.л.
ванилов екстракт
5 с.л.
боровинки
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Животинската сметана се разбива, прибавят се половината захар и ванилията и отново се разбива.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавя се заквасената сметана, разбърква се с телена бъркалка, поръсва се останалата захар и сместа отново се разбърква с шпатула.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Боровинките се намачкват с вилица, като някои може да се оставят цели. Към тях се сипва 2 с. л. от сметановата смес и всичко се разбива добре.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Боровинковата смес се добавя към сметановата постепенно, като се бърка внимателно, така че на места да има бели участъци. Разпределя се във форми за сладолед и се прибира във фризер поне за 4 часа.