Словашки сладки Шухайди


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    черен шоколад (70% какао)
  • 150 г
    пудра захар
  • 125 г
    краве масло
  • 1 с.л.
    какао на прах
  • 2 с.л.
    ром
  • 60 мл
    прясно мляко
  • 150 мл
    счукани ядки (по избор)
  • 6 бр.
    бишкоти
  • 50 бр.
    хартиени чашки за мъфини

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслото за глазурата се загрява на водна баня и към него се прибавят нарязаният шоколад, 50 г от захарта, какаото и 1 с. л. ром.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Бърка се до получаването на гладка смес.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прясното мляко се загрява и се налива при ядките, останалата захар и смлените бишкоти. Съставките се разбъркват добре и се прибавя останалият ром. Сместа се оставя настрана да се охлади.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    После се оформят малки топчета, които се поставят в чашките за мъфини. Внимателно се поливат с глазурата, така че да се покрият целите. Сладките се украсяват по желание с разноцветни бонбони или други шарени декорации.

Подобни рецепти