Словашки сладки Шухайди


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
черен шоколад (70% какао)
150 г
пудра захар
125 г
краве масло
1 с.л.
какао на прах
2 с.л.
ром
60 мл
прясно мляко
150 мл
счукани ядки (по избор)
6 бр.
бишкоти
50 бр.
хартиени чашки за мъфини

Приготвяне

1
Маслото за глазурата се загрява на водна баня и към него се прибавят нарязаният шоколад, 50 г от захарта, какаото и 1 с. л. ром.
2
Бърка се до получаването на гладка смес.
3
Прясното мляко се загрява и се налива при ядките, останалата захар и смлените бишкоти. Съставките се разбъркват добре и се прибавя останалият ром. Сместа се оставя настрана да се охлади.
4
После се оформят малки топчета, които се поставят в чашките за мъфини. Внимателно се поливат с глазурата, така че да се покрият целите. Сладките се украсяват по желание с разноцветни бонбони или други шарени декорации.

Подобни рецепти