Подбират се добре узрели, едри и без петна сливи. Измиват се и костилките се отстраняват.
2
accessibility.recipes.cookingstep
От захарта и водата се приготвя захарен сироп, в който се поставят плодовете. Сладкото се вари на силен огън, като се бърка с решетъчна лъжица. Отпенва се непрекъснато.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Готово е, когато капка от него не се разлива в чиния.
4
accessibility.recipes.cookingstep
3–4 минути преди да се свали от огъня, се прибавят лимонтузуто и ванилията. Охлажда се и се разпределя в буркани. Съхранява се на тъмно и хладно място.
5
accessibility.recipes.cookingstep
От това количество излизат 3–4 буркана от 400 мл.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
сливи
1 кг
захар
400 мл
вода
2 пакетчета
ванилия
2 ч. л
лимонтузу.
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Подбират се добре узрели, едри и без петна сливи. Измиват се и костилките се отстраняват.
2
accessibility.recipes.cookingstep
От захарта и водата се приготвя захарен сироп, в който се поставят плодовете. Сладкото се вари на силен огън, като се бърка с решетъчна лъжица. Отпенва се непрекъснато.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Готово е, когато капка от него не се разлива в чиния.
4
accessibility.recipes.cookingstep
3–4 минути преди да се свали от огъня, се прибавят лимонтузуто и ванилията. Охлажда се и се разпределя в буркани. Съхранява се на тъмно и хладно място.