Шотландски яйца с кисело зеле


Време за приготвяне
110 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    булгур
  • 1 глава
    лук
  • 350 г
    праз
  • 4 листа
    дафинов лист
  • 6 бр.
    бахар на зърна
  • 100 г
    сушени сливи
  • 50 г
    сушени чушки
  • 100 г
    стафиди
  • 4 бр.
    яйца
  • 300 г
    кайма смес
  • 1 глава
    червен лук
  • 5 скилидки
    чесън
  • 50 г
    горчица
  • 1 връзка
    магданоз
  • 5 г
    смлян кимион
  • 10 г
    риган
  • 300 г
    брашно
  • 300 г
    галета
  • 100 мл
    олио
  • 1.5 кг
    кисело зеле

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Булгурът се накисва в гореща вода за 10 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В тендежра се задушават нарязаните кромид и 150 г праз лук, прибавят се дафиновият лист, бахарът, сушените сливи и чушки, стафидите и киселото зеле. Готви се около 30 минути. Прибавя се и булгурът. След това се прехвърля в тава и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    3 от яйцата се сваряват за 5 минути в подсолена вода, за да останат рохки, след това се охлаждат и се обелват. Каймата се смесва с нарязаните на ситно червен лук и чесън, горчицата, магданоза, кимиона и ригана. Подправя се със сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    От каймата се оформят плоски кюфтенца, върху които се поставят яйцата и внимателно се увиват от всички страни. Готовите кюфтенца се овалват последователно в брашното, разбитото яйце и галетата.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържат се на маслена баня в загрято на 160 градуса олио за 6-7 минути. Сервира се като в чиния като канапе се слага зелето, а върху него шотландското яйце. Гарнира се с нарязан на слама праз лук (200 г).

Подобни рецепти