Маслото се разтопява. Прибавят се захарта и уискито, след това едно по едно яйцата, разтопеният шоколад и накрая брашното. Сместа се разбърква добре.
2
Малки порцеланови или керамични купички за суфле се намазват с масло и се поръсват с какао.
3
Сместа се налива в купичките, като се оставя 1 см разстояние до ръба. Десертът се пече в загрята на 230 °С фурна за 10 минути. Средата на суфлето трябва да остане течна.
4
Десертът се сервира топъл с малко бита сметана и зрънца нар.
Съставки
Съставки за
Порции
250 г
краве масло
200 г
захар
6 бр.
яйца
30 мл
уиски
130 г
брашно
200 г
черен шоколад (70% какао)
100 г
зърна от нар
Приготвяне
1
Маслото се разтопява. Прибавят се захарта и уискито, след това едно по едно яйцата, разтопеният шоколад и накрая брашното. Сместа се разбърква добре.
2
Малки порцеланови или керамични купички за суфле се намазват с масло и се поръсват с какао.
3
Сместа се налива в купичките, като се оставя 1 см разстояние до ръба. Десертът се пече в загрята на 230 °С фурна за 10 минути. Средата на суфлето трябва да остане течна.
4
Десертът се сервира топъл с малко бита сметана и зрънца нар.