Шоколадово брауни с кленов сироп


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
черен шоколад
100 г
краве масло
120 г
кленов сироп
2 бр.
яйца
1 с. л.
ванилов екстракт
120 г
брашно
1 с. л.
какао на прах
0.25 ч. л.
сода за хляб
100 г
бял шоколад
2 с. л.
крем сирене

Приготвяне

1
Фурната се загрява на 170 °С. Тава с размери 20х25 см се застила с хартия за печене. В купа се смесват брашното,солта, содата и какаото.
2
В друга купа се слагат натрошеният шоколад и маслото, и се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна. Сместа се оставя да се охлади леко и при непрекъснато разбиване се слагат едно по едно яйцата, кленовият сироп, ваниловият екстракт и приготвената суха смес. Тестото се сипва в тавата и се пече около 25 минути.
3
Охладеното брауни се разрязва на триъгълни парчета, на всяко се забожда по една сламка или пръчица и се декорира.
4
Белият шоколад се натрошава и се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна. Прибавят се крем сиренето и сладкарската боя и сместа се бърка, докато стане гладка и хомогенна. Прехвърля се в пош, върхът на който се отрязва.
5
Така приготвените елхички се декорират с шоколадовия крем, поръсват се със звездички и се поднасят.

Подобни рецепти