Шоколадов крем с хрупкави бисквити


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 мл
    прясно мляко
  • 3 с. л.
    царевично нишесте
  • 120 г
    захар
  • 2 бр.
    жълтък
  • 10 г
    бурбонска ванилова захар
  • 30 г
    краве масло
  • 50 г
    бял шоколад
  • 50 г
    черен шоколад
  • 200 г
    пресни малини
  • 100 г
    бисквити
  • 200 мл
    животинска сметана

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Захарта се разбърква с ваниловата захар, нишестето и жълтъците, ако има нужда, се налива малко мляко.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалото мляко се кипва и при постоянно бъркане се налива в захарно-яйчената смес.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    След това всичко се прехвърля в тенджера и се готви на слаб огън, при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти. Дърпа се от котлона, добавя се маслото и се разбърква, докато се разтвори.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйченият крем се разделя на две. Към едната част се добавя белият шоколад, към другата – черният. Разбъркват се внимателно, за да се разтопи шоколадът, и се оставят да се охладят.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Двата вида крем и сметаната се разбиват поотделно. В чаши се сипва от единият крем, слагат се натрошени бисквити, плодове, от другият крем, бисквити, плодове и сметана. Охлажда се и се поднася.

Подобни рецепти