Шоколадов крем с хрупкави бисквити


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 мл
прясно мляко
3 с. л.
царевично нишесте
120 г
захар
2 бр.
жълтък
10 г
бурбонска ванилова захар
30 г
краве масло
50 г
бял шоколад
50 г
черен шоколад
200 г
пресни малини
100 г
бисквити
200 мл
животинска сметана

Приготвяне

1
Захарта се разбърква с ваниловата захар, нишестето и жълтъците, ако има нужда, се налива малко мляко.
2
Останалото мляко се кипва и при постоянно бъркане се налива в захарно-яйчената смес.
3
След това всичко се прехвърля в тенджера и се готви на слаб огън, при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти. Дърпа се от котлона, добавя се маслото и се разбърква, докато се разтвори.
4
Яйченият крем се разделя на две. Към едната част се добавя белият шоколад, към другата – черният. Разбъркват се внимателно, за да се разтопи шоколадът, и се оставят да се охладят.
5
Двата вида крем и сметаната се разбиват поотделно. В чаши се сипва от единият крем, слагат се натрошени бисквити, плодове, от другият крем, бисквити, плодове и сметана. Охлажда се и се поднася.

Подобни рецепти