Тава се застила с хартия за печене. В тенджера с дебело дъно се сипва половината кондензирано мляко, нарязаният черен шоколад и половината от маслото.
2
Готви се на слаб огън, докато заври, и се разбърква, докато добие гладка консистенция. По същия начин се приготвя сместа с белия шоколад. Добавят се едро нарязаните ядки.
3
Двете смеси се обединяват и леко се завърта с лъжица, за да се получи шарка. Сместа се разстила равномерно в тавата и първо се охлажда до стайна температура, а после се оставя в хладилник за няколко часа. Щом се втвърди, се изважда от тавата и се нарязва.
4
Готовият фъч се съхранява в хладилник до момента на поднасяне.
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
черен шоколад
200 г
бял шоколад
400 г
подсладено кондензирано мляко
200 г
бадеми, кашу, орехи, шамфъстъци, лешници
30 г
краве масло
Приготвяне
1
Тава се застила с хартия за печене. В тенджера с дебело дъно се сипва половината кондензирано мляко, нарязаният черен шоколад и половината от маслото.
2
Готви се на слаб огън, докато заври, и се разбърква, докато добие гладка консистенция. По същия начин се приготвя сместа с белия шоколад. Добавят се едро нарязаните ядки.
3
Двете смеси се обединяват и леко се завърта с лъжица, за да се получи шарка. Сместа се разстила равномерно в тавата и първо се охлажда до стайна температура, а после се оставя в хладилник за няколко часа. Щом се втвърди, се изважда от тавата и се нарязва.
4
Готовият фъч се съхранява в хладилник до момента на поднасяне.