Рулца от пушена сьомга с два вида дип


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    заквасена сметана
  • 50 г
    майонеза
  • 4 скилидки
    чесън
  • 3 бр.
    домати
  • 2 щипки
    лют червен пипер
  • 50 г
    пушена сьомга
  • 200 г
    крем сирене
  • 1 с. л.
    маслиново масло
  • 1 с. л.
    балсамов оцет
  • 1 с. л.
    наситнен босилек
  • 0.5 ч. л.
    счукани подлютени ядки
  • 1 ч. л.
    захар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    За рулцата: сьомгата се реже на тънко. Поръсва се с черен пипер, маже се със сиренето и се завива внимателно на рулца. По желание рулцата могат да се разрежат на по-малки парченца с размер 2–3 см. Държат се в хладилник, завити със стреч фолио, до момента на сервиране.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    За сметановия дип: заквасената сметана се смесва с майонезата, счукания чесън и малко сол. Поръсва се с подлютените ядки.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    За доматената салца: доматите се почистват от семките и се измиват. Две трети се режат на малки кубчета, а останалите се накълцват надребно. Смесват се с маслиновото масло, захарта, балсамовия оцет, лютия пипер, босилека и малко сол и черен пипер. Разбърква се добре и се държи в хладилник до момента на сервиране.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Диповете могат да се поднесат и с такос или чипс.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Рулцата от сьомга се подреждат отстрани.

Подобни рецепти