Равиоли с боровинков пълнеж


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Пица, паста и хляб
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    брашно за кекс
  • 1 пакетче
    ванилова захар
  • 1 щипка
    сол
  • 120 г
    краве масло
  • 4 бр.
    яйца
  • 200 г
    бланширани бадеми
  • 100 г
    захар
  • 200 г
    сладко от боровинки
  • 1 с. л.
    заквасена сметана
  • 4 с. л.
    плодов ликьор

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва със солта и ваниловата захар. Прибавят се размекнатото масло, 2 яйца и 1 жълтък (белтъкът се запазва), и се замесва гладко, еластично тесто, като постепенно се слага заквасена сметана.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 1 час.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Бадемите, захарта, жълтъкът от другото яйце, сладкото и ликьорът се смесват и се разбъркват добре. Накрая се добавя леко разбитият белтък.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разточва на тънък пласт и от него се изрязват кръгчета. Върху всяко се слага по 1 ч. л. от плънката и се прегъва.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Краищата на оформените полукръгчета се притискат леко. Ще се залепят още по-добре, ако се намажат леко с вода и се притиснат с вилица. Подреждат се в подходяща тава и се намазват отгоре с леко разбития заделен белтък.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Равиолите се пекат в загрята на 160°С фурна около 20 минути, докато започнат да се зачервяват. След като се извадят, се охлаждат и се поръсват с пудра захар.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Сладките се съхраняват в затворен съд, докато дойде време да се сервират. От тези необходими продукти ще се получат между 30 и 35 броя.

Подобни рецепти