Постно брюле


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    сурово кашу
  • 400 мл
    кокосова сметана
  • 1 бр.
    ванилия
  • 140 г
    захар
  • 4 с.л.
    царевично нишесте

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Кашуто се накисва в студена вода от предишната вечер. След това водата се изхвърля, ядките се измиват, слагат се в блендер заедно с 200 мл вода и се смилат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Кокосовата сметана се смесва с нишестето, захарта и ванилията, загрява се на умерен огън и се бърка, докато се сгъсти. Добавя се смляното кашу и се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се налива в купички за крем брюле и се оставя в хладилник за 2 часа.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсва се със захар и се карамелизира с горелка.

Подобни рецепти