Кашуто се накисва в студена вода от предишната вечер. След това водата се изхвърля, ядките се измиват, слагат се в блендер заедно с 200 мл вода и се смилат.
2
Кокосовата сметана се смесва с нишестето, захарта и ванилията, загрява се на умерен огън и се бърка, докато се сгъсти. Добавя се смляното кашу и се разбърква.
3
Сместа се налива в купички за крем брюле и се оставя в хладилник за 2 часа.
4
Поръсва се със захар и се карамелизира с горелка.
Съставки
Съставки за
Порции
250 г
сурово кашу
400 мл
кокосова сметана
1 бр.
ванилия
140 г
захар
4 с.л.
царевично нишесте
Приготвяне
1
Кашуто се накисва в студена вода от предишната вечер. След това водата се изхвърля, ядките се измиват, слагат се в блендер заедно с 200 мл вода и се смилат.
2
Кокосовата сметана се смесва с нишестето, захарта и ванилията, загрява се на умерен огън и се бърка, докато се сгъсти. Добавя се смляното кашу и се разбърква.
3
Сместа се налива в купички за крем брюле и се оставя в хладилник за 2 часа.