Постна бисквитена торта


приготвяне
-3 мин
Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

450 г
обикновени бисквити
180 г
захар
1 л
кокосово мляко
60 г
царевично нишесте
50 г
кокосови стърготини
2 с.л.
какао на прах
2 с.л.
кафява захар
50 г
кокосово масло (олио)

Приготвяне

1
Около 150 мл от кокосовото мляко се разбъркват с нишестето. Останалото мляко се загрява със захарта. Щом тя се разтвори, към кипящото мляко се добавя разтвореното нишесте.
2
Бърка се, докато кремът се сгъсти. Квадратна тава се покрива с бисквити, заливат се с няколко черпака от крема. Редува се, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Оставя се да изстине. Прибира се в хладилник поне за 4 часа.
3
Кокосовото масло се загрява на умерен огън. Прибавя се захарта, бърка се, докато се разтвори. Сипват се около 30 мл вода и какаото и отново се разбърква.
4
Сместа се оставя леко да се охлади и се излива върху тортата. Поръсва със запечени на сух тиган кокосови стърготини. Охлажда се, нарязва се и се поднася.

Подобни рецепти