Портокалова торта


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 170 г
    масло
  • 1 с.л.
    прясно мляко
  • ¾ ч.ч. 
    брашно
  • 2
    яйца
  • 2 ч.ч.
    захар
  • 1
    портокал (настъргана кора и сок)
  • ½ ч.ч.
    пудра захар
  • 100 г
    филирани бадеми

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Настържете кората и изцедете сока от портокала.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте яйцата със захарта и кората до кремообразна смес. Добавете брашното и млякото и разбъркайте до еднородно тесто.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Разделете сместа на две части и изпечете всяка поотделно в тава, покрита с хартия за печене, на 160°C до златисто (около 20–25 минути).
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставете блатовете да изстинат напълно.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Запечете филираните бадеми на сух тиган за около 1 минута, като разбърквате постоянно, докато леко се зачервят.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте маслото с пудрата захар и половината от портокаловия сок до пухкав крем.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Намажете първия блат с част от крема, поставете втория отгоре и покрийте цялата торта с останалия крем.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсете обилно с филирани бадеми и по желание украсете с резенчета портокал.

Подобни рецепти