Маскарпонето се смесва с пудрата захар, ванилията и разбитата сметана, като всички съставки се разбъркват много добре.
2
Глазурата се слага в сладкарски пош с накрайник за декорация.
3
В бурканите се разпределя малко от нарязания козунак, полива се с еспресо, прибавя се един пласт малини и върху тях се шприцова от глазурата. Продуктите се подрежат на пластове в същата последователност до тяхното изчерпване. Десертът се сервира добре охладен.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
козунак
100 мл
кафе „Еспресо“
200 г
пресни малини
250 г
сирене „Маскарпоне”
2 с. л.
пудра захар
1 ч. л.
ванилов екстракт
200 мл
сметана
Приготвяне
1
Маскарпонето се смесва с пудрата захар, ванилията и разбитата сметана, като всички съставки се разбъркват много добре.
2
Глазурата се слага в сладкарски пош с накрайник за декорация.
3
В бурканите се разпределя малко от нарязания козунак, полива се с еспресо, прибавя се един пласт малини и върху тях се шприцова от глазурата. Продуктите се подрежат на пластове в същата последователност до тяхното изчерпване. Десертът се сервира добре охладен.