В касерола се загрява сметаната и се добавят семенцата от шушулката ванилия.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Жълтъците се разбъркват леко със захарта в стъклена купа с помощта на телена бъркалка. След това на тънка струйка и при непрекъснато бъркане се сипват към сметаната. Готви се на водна баня до сгъстяване, около 15 минути.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Бананите (един се отделя за гарниране) се нарязват на филийки по диагонал. В тиган се карамелизира кафявата захар, добавя се маслото, разбърква се. Добавят се нарязаните банани и се фламбира с коняк. Оставят се настрана.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Палачинките се намазват с готовия крем и меда. Навиват се на руло. Краищата се изрязват. Сервира се в чиния, като за основа се подрежда от карамелизираните банани, върху тях палачинките, отстрани банана за гарниране, който се поръсва със захар.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Върху палачинките се добавя от крема, поръсва се със захар и се брюлира с помощта на горелка. Поръсва се с пудра захар и листенца мента.
Съставки
Съставки за
Порции
6 бр.
палачинки
60 г
кафява захар
20 мл
коняк
50 г
мед
50 г
краве масло
500 мл
животинска сметана
1 бр.
шушулка ванилия
6 бр.
жълтъци
90 г
захар
4 бр.
банан
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
В касерола се загрява сметаната и се добавят семенцата от шушулката ванилия.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Жълтъците се разбъркват леко със захарта в стъклена купа с помощта на телена бъркалка. След това на тънка струйка и при непрекъснато бъркане се сипват към сметаната. Готви се на водна баня до сгъстяване, около 15 минути.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Бананите (един се отделя за гарниране) се нарязват на филийки по диагонал. В тиган се карамелизира кафявата захар, добавя се маслото, разбърква се. Добавят се нарязаните банани и се фламбира с коняк. Оставят се настрана.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Палачинките се намазват с готовия крем и меда. Навиват се на руло. Краищата се изрязват. Сервира се в чиния, като за основа се подрежда от карамелизираните банани, върху тях палачинките, отстрани банана за гарниране, който се поръсва със захар.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Върху палачинките се добавя от крема, поръсва се със захар и се брюлира с помощта на горелка. Поръсва се с пудра захар и листенца мента.