Палачинки с крем "Брюле" и карамелизирани банани


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

6 бр.
палачинки
60 г
кафява захар
20 мл
коняк
50 г
мед
50 г
краве масло
500 мл
животинска сметана
1 бр.
шушулка ванилия
6 бр.
жълтъци
90 г
захар
4 бр.
банан

Приготвяне

1
В касерола се загрява сметаната и се добавят семенцата от шушулката ванилия.
2
Жълтъците се разбъркват леко със захарта в стъклена купа с помощта на телена бъркалка. След това на тънка струйка и при непрекъснато бъркане се сипват към сметаната. Готви се на водна баня до сгъстяване, около 15 минути.
3
Бананите (един се отделя за гарниране) се нарязват на филийки по диагонал. В тиган се карамелизира кафявата захар, добавя се маслото, разбърква се. Добавят се нарязаните банани и се фламбира с коняк. Оставят се настрана.
4
Палачинките се намазват с готовия крем и меда. Навиват се на руло. Краищата се изрязват. Сервира се в чиния, като за основа се подрежда от карамелизираните банани, върху тях палачинките, отстрани банана за гарниране, който се поръсва със захар.
5
Върху палачинките се добавя от крема, поръсва се със захар и се брюлира с помощта на горелка. Поръсва се с пудра захар и листенца мента.

Подобни рецепти