Обърната бананова торта


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 100 г
    кафява захар
  • 160 г
    краве масло
  • 4 бр.
    зелени банани
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 2 бр.
    яйца
  • 180 г
    захар
  • 1 пакетче
    ванилова захар
  • 220 г
    брашно
  • 5 г
    бакпулвер
  • 1 щипка
    сол
  • 300 мл
    кисело мляко
  • 0.5 ч.л.
    канела на прах

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    80 г от маслото и кафявата захар за карамела се загряват на котлона, докато се разтопят, след което се прибавя канелата.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Дъното на тава с размери 30х20 см се покрива с хартия за печене и в нея се излива карамелът. Бананите се режат наполовина по дължина, поливат се с лимоновия сок и се подреждат в тавата.
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Яйцата се разбиват на пяна със захарта, след което се прибавят ваниловата захар, останалото разтопено масло и киселото мляко.

    Постепенно се сипва брашното, предварително пресято с бакпулвера и солта. Сместа се излива върху бананите и тортата се пече в загрята на 180°С фурна около 35 минути.

  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставя се да се охлади за около 20 минути, след което се обръща върху подходяща чиния.

Подобни рецепти