Мус от сирене


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    саламурено овче сирене
  • 2 с.л.
    пудра захар
  • 300 мл
    животинска сметана
  • 150 г
    мед
  • 1 ч.л.
    сусам
  • 0.25 ч.л.
    канела

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сиренето се накисва във вода за едно денонощие, за да се обезсоли. След това се оставя да се отцеди много добре за 1 денонощие. Смила се в блендер заедно с 1 с. л. от захарта, докато се получи крем. Наливат се 200 мл от сметаната и пак се разбива. Останалата сметана се разбива с 1 с. л. пудра захар и се добавя към сместа. Разбърква се внимателно.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Осем формички за крем брюле (или крем карамел) се намазват с олио и се покриват с фолио за свежо съхранение, за да се извади след това по-лесно мусът. Сместа се разпределя във формите и се прибира в хладилник за едно денонощие.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Медът се разбърква с канелата и 20–30 мл вода и се загрява за кратко на умерен огън. Дърпа се от котлона и се охлажда.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Мусът се сервира с медения сос и запечен на сух тиган сусам. Поднася се с вино „Керацуда“.

Подобни рецепти