Морковена торта по ваша рецепта


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 3
    настъргани моркова
  • 500 г.
    брашно
  • 50 мл.
    олио или разтопено масло
  • 1 ч.ч.
    захар
  • 2
    яйца
  • 1 ч.л.
    бакпулвер
  • 1 ч.л.
    сода бикарбонат
  • 3 с.л.
    кисело мляко
  • по избор
    Канела
  • 250 г.
    крема сирене
  • 200 г.
    заквасена сметана
  • 150 г.
    пудра захар
  • Ядки по избор – орехи, лешници или бадеми

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа смесете настърганите моркови, захарта, канелата и яйцата.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавете киселото мляко, содата и бакпулвера.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавете постепенно брашното, след това олиото и разбъркайте до хомогенна смес.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Изсипете в кръгла форма, покрита с хартия за печене.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Печете на 180°C (статична фурна) до суха клечка – около 40 минути.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставете блата да се охлади и го разрежете на 3 части.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    За крема – разбийте крема сиренето със заквасената сметана и пудрата захар до гладка смес.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Сглобете тортата, като редувате блат и крем.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставете в хладилник да стегне и украсете с ядки по избор.

Подобни рецепти