Морковена торта


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
брашно
200 г
захар
100 мл
олио
100 мл
прясно мляко
500 г
настъргани моркови
4 бр.
яйца
1 щипка
сол
400 г
крем сирене
250 г
пудра захар
50 г
краве масло
0.5 ч. л.
джинджифил на прах
0.5 ч. л.
канела
0.5 ч. л.
смляно индийско орехче
10 г
бакпулвер
2 ч. л.
ванилов екстракт

Приготвяне

1
Брашното се смесва с канелата, индийското орехче, джинджифила, бакпулвера и солта.
2
Яйцата се разбиват със захарта, докато станат на пяна, прибавят се 1 ч. л. екстракт от ванилия, олиото и млякото.
3
Двете смеси се обединяват с настърганите моркови, като се бърка с шпатула.
4
Тестото се изсипва в намазана с олио и набрашнена тава (33х22 см). Пече се в загрята на 180ºC фурна за 45 минути. Охлажда се.
5
Размекнатото на стайна температура масло за глазурата се смесва с крем сиренето. Добавят се останалата 1 ч. л. екстракт от ванилия, пудрата захар и се разбърква, докато сместа стане кремообразна. Нанася се равномерно върху охладената торта. Нарязва се на парчета и по желание се украсява с марципанови моркови.

Подобни рецепти