Морковена торта


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    брашно
  • 200 г
    захар
  • 100 мл
    олио
  • 100 мл
    прясно мляко
  • 500 г
    настъргани моркови
  • 4 бр.
    яйца
  • 1 щипка
    сол
  • 400 г
    крем сирене
  • 250 г
    пудра захар
  • 50 г
    краве масло
  • 0.5 ч. л.
    джинджифил на прах
  • 0.5 ч. л.
    канела
  • 0.5 ч. л.
    смляно индийско орехче
  • 10 г
    бакпулвер
  • 2 ч. л.
    ванилов екстракт

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва с канелата, индийското орехче, джинджифила, бакпулвера и солта.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват със захарта, докато станат на пяна, прибавят се 1 ч. л. екстракт от ванилия, олиото и млякото.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Двете смеси се обединяват с настърганите моркови, като се бърка с шпатула.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се изсипва в намазана с олио и набрашнена тава (33х22 см). Пече се в загрята на 180ºC фурна за 45 минути. Охлажда се.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Размекнатото на стайна температура масло за глазурата се смесва с крем сиренето. Добавят се останалата 1 ч. л. екстракт от ванилия, пудрата захар и се разбърква, докато сместа стане кремообразна. Нанася се равномерно върху охладената торта. Нарязва се на парчета и по желание се украсява с марципанови моркови.

Подобни рецепти