Милфьой


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 550 г
    бутертесто
  • 160 г
    захар
  • 4 бр.
    жълтък
  • 40 г
    царевично нишесте
  • 40 г
    разтворимо кафе
  • 500 мл
    прясно мляко
  • 125 мл
    сметана
  • 1 бр.
    ванилия
  • 150 г
    къпини

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разстила в тава, върху пергаментова хартия и се нарязва на правоъгълници с размер 6х3 см.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 200–210 °С. Върху тестото се слага подходяща тава (за да не се надигне при печене) и се пече 7–8 минути, след което горната тава се отстранява, правоъгълниците се поръсват със захарта (40 г се отделят за крема), пекат се още 7 минути и се оставят да се охладят.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    За приготвянетона крема, в купа се смесват жълтъците, 40 г захар, нишестето, ванилията, разтворимото кафе и няколко лъжици от прясното мляко.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалото мляко и сметаната се загряват почти до завиране. Наливат се внимателно, при непрекъснато бъркане, към сместа с жълтъците.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Съдът се слага на котлона и кремът се вари на слаб огън 2–3 минути при непрекъснато бъркане. После се охлажда. Прехвърля се в сладкарски пош с кръгъл накрайник и се прибира в хладилник.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху тестена кора се слага крем, следва, кора, крем, кора, крем и се завършва с къпини. Така се оформят и останалите порции. От това количество се получават около 16 парчета. Десертът се поднася веднага. 

Подобни рецепти