малиново пюре (или ягодово / смес от червени плодове)
80 мл
плодово шампанско или малиново пенливо вино
120 г
масло
4 с.л.
прах от лиофилизирани малини
1
accessibility.recipes.cookingstep
Подготовка: Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците с щипка сол, като постепенно добавяте половината захар, докато получите твърди върхове. В отделна купа разбийте жълтъците с останалата захар до светъл, пухкав крем.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Ароматна смес: Към жълтъчния крем добавете шампанското и малиновото пюре, след което внимателно прибавете белтъчния сняг.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Сухи съставки: Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги на два приема към сместа, като разбърквате бавно с шпатула, за да запазите обема.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Масло и малини: Отделете малка част от сместа и я разбъркайте с разтопеното масло. След това я върнете към останалата смес и добавете праха от лиофилизирани малини.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Печене: Изсипете в намазнена и набрашнена форма и изпечете при 170°C (вентилатор) за около 40 минути, до златиста коричка и суха клечка.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Охлаждане: Оставете блата да изстине напълно, след което го увийте в стреч фолио и охладете за една нощ в хладилник.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Разрязване: Разрежете охладения блат на три равни части (около 1,5 см всяка).
Съставки
Съставки за
Порции
За блата:
10
яйца
280 г
захар
320 г
брашно
3 ч.л.
бакпулвер
120 г
малиново пюре (или ягодово / смес от червени плодове)
80 мл
плодово шампанско или малиново пенливо вино
120 г
масло
4 с.л.
прах от лиофилизирани малини
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Подготовка: Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците с щипка сол, като постепенно добавяте половината захар, докато получите твърди върхове. В отделна купа разбийте жълтъците с останалата захар до светъл, пухкав крем.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Ароматна смес: Към жълтъчния крем добавете шампанското и малиновото пюре, след което внимателно прибавете белтъчния сняг.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Сухи съставки: Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги на два приема към сместа, като разбърквате бавно с шпатула, за да запазите обема.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Масло и малини: Отделете малка част от сместа и я разбъркайте с разтопеното масло. След това я върнете към останалата смес и добавете праха от лиофилизирани малини.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Печене: Изсипете в намазнена и набрашнена форма и изпечете при 170°C (вентилатор) за около 40 минути, до златиста коричка и суха клечка.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Охлаждане: Оставете блата да изстине напълно, след което го увийте в стреч фолио и охладете за една нощ в хладилник.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Разрязване: Разрежете охладения блат на три равни части (около 1,5 см всяка).