Мъфини с тиква и маскарпоне


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    яйца
  • 125 г
    кафява захар
  • 200 г
    пюре от тиква
  • 130 г
    брашно
  • 2 ч. л.
    бакпулвер
  • 1 ч. л.
    канела
  • 2 щипки
    карамфил
  • 1 щипка
    сол
  • 125 мл
    олио
  • 250 г
    сирене „Маскарпоне”
  • 200 мл
    сладкарска сметана
  • 25 г
    мед
  • 0.5 бр.
    шушулка ванилия
  • 4 с. л.
    сладко от тиква (рачел)

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пюрето от тиква се разбърква с яйцата, олиото и захарта.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва с бакпулвера и подправките.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сухите и течните смеси се обединяват, разбъркват се и тестото се разпределя в 16 формички за мъфини.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Кейкчетата се пекат в загрята на 180°С фурна около 15 минути. Охлаждат се.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Продуктите за глазурата се разбиват до хомогенизиране. Сместа се слага в сладкарски пош и се нанася върху охладените мъфини. Поръсват се капки от сладко от тиква и се поднася.

Подобни рецепти