Мъфини с малини и швейцарски крем


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    брашно
  • 1 щипка
    сол
  • 2 ч.л.
    бакпулвер
  • 2 бр.
    яйца
  • 320 г
    захар
  • 120 г
    маслиново масло
  • 120 г
    прясно мляко
  • 2 с.л.
    пресни малини
  • 4 бр.
    белтък
  • 200 г
    краве масло
  • 1 ч.л.
    ванилова есенция
  • 1 ч.л.
    малинов сироп

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва с бакпулвера и солта. В друг съд се разбиват яйцата със 120  г от захарта до получаването на пухкава текстура, след което се прибавят маслиновото масло и прясното мляко. Двете смеси се обединяват и се слагат плодовете. Тестото се разпределя в хартиени формички, които се поставят във форма за мъфини.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пекат се в загрята на 180 °С фурна за 15–20 минути, след което се охлаждат.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    За крема, белтъците се разбъркват внимателно с останалата захар с помощта на тел за разбиване, след което 5 минути се готвят на пара, като се бъркат непрекъснато (това става, като в плитък съд се наливавода и след като заври, върху него се поставя съдът с белтъците).
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Съдът се отстранява от парата и сместа продължава да се разбива в продължение на 10 минути, или докато се охлади напълно. Маслото постепенно се прибавя към яйчената смес, като разбиването продължава до постигане на копринена гладкост. Накрая се слагат ваниловата и малиновата есенции.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Охладените мъфини се декорират с помощта на сладкарски пош.

Подобни рецепти