Лодки със зеленчуци


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 320 г
    брашно
  • 150 мл
    прясно мляко
  • 1 пакетче
    суха мая
  • 5 г
    захар
  • 110 мл
    маслиново масло
  • 200 г
    сушени домати
  • 100 г
    зелен фасул
  • 1 глава
    лук
  • 200 г
    чушки
  • 300 г
    козе или овче сирене

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва със сухата мая, захарта и солта, след което се налива топлото мляко. Замесва се тесто, като постепенно се прибавят 70 мл от маслиновото масло. Меси се до образуването на меко и еластично тесто. Покрива се с чиста кърпа и се оставя на топло да втаса за около 1 час.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Междувременно се приготвя плънката. Зеленият фасул се бланшира за около 1 минута в подсолена вода. Лукът, чушките и сушените домати се нарязват на ситно, а сиренето се настъргва на едро ренде.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разделя на осем части. Всяка се разточва на правоъгълник, като отгоре се разпределя плънката. Краищата на тестото  се повдигат и се събират откъм тясната страна, така че да се образува формата на лодка.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 210 °С и ястието се пече за 15–20 минути. Поръсва се с останалото маслиново масло и се сервира.

Подобни рецепти