Тиквата се почиства и се нарязва на парчета. Полива се с рома, поръсва се със 100 г от захарта и се пече в загрята на 180°С фурна с вентилатор, докато омекне – около 30 минути.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Оставя се леко да се охлади и се пюрира. Овкусява се с канелата, индийското орехче и ванилията.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Шоколадът за крема се разтопява и се смесва с цеденото кисело мляко, като се разбърква постоянно, за да не стане на бучки.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Сметаната се разбива с останалата захар, докато стане пухкава. Прибавя се към шоколадовата смес и се разбърква отново.
5
accessibility.recipes.cookingstep
В стъклени чаши се разпределя тиквен крем, върху него – шоколадовият, и се завършва с тиквен. Поръсва се с настърган шоколад. Охлажда се добре и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
тиква
1 бр.
ванилия
0.25 ч. л.
канела
1 щипка
настъргано индийско орехче
300 г
цедено кисело мляко
200 мл
животинска сметана
150 г
бял шоколад
180 г
захар
50 мл
тъмен ром
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Тиквата се почиства и се нарязва на парчета. Полива се с рома, поръсва се със 100 г от захарта и се пече в загрята на 180°С фурна с вентилатор, докато омекне – около 30 минути.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Оставя се леко да се охлади и се пюрира. Овкусява се с канелата, индийското орехче и ванилията.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Шоколадът за крема се разтопява и се смесва с цеденото кисело мляко, като се разбърква постоянно, за да не стане на бучки.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Сметаната се разбива с останалата захар, докато стане пухкава. Прибавя се към шоколадовата смес и се разбърква отново.
5
accessibility.recipes.cookingstep
В стъклени чаши се разпределя тиквен крем, върху него – шоколадовият, и се завършва с тиквен. Поръсва се с настърган шоколад. Охлажда се добре и се сервира.