Крем от маскарпоне с печени плодове


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    сирене „Маскарпоне”
  • 150 г
    гъсто кисело мляко
  • 4 с. л.
    захар
  • 1 бр.
    круши
  • 250 г
    бяло грозде без семки
  • 2 с. л.
    краве масло
  • 0.25 ч. л.
    канела
  • 50 г
    захар
  • 60 г
    печени белени лешници

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълката и крушата се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Овкусяват се с канелата и половината от захарта. Плодовете се заливат с разтопеното масло, разбъркват се внимателно и се пекат около 15 минути в загрята на 190 °С фурна, с вентилатор. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Маскарпонето се разбърква с киселото мляко и 2 с. л. от захар.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Захарта за кроканта (50 г) се разтопява, докато се получи карамел, в който се изсипват лешниците. Щом карамелът покрие лешниците, сместа се прехвърля върху силиконова подложка. Оставя се да се охлади много добре, след което се начуква в хаванче. Печените плодове и разполовените гроздови зърна се разпределят в купички и отгоре се слага от крема. Непосредствено преди сервиране десертът се поръсва с кроканта.

Подобни рецепти