Козуначена торта *


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г.
    козунак
  • 250 г.
    крема сирене (или маскарпоне)
  • 200 мл.
    течна сладкарска сметана
  • 150 г.
    пудра захар
  • 1 ч.л
    ванилова есенция
  • 100 г.
    натрошен шоколад или шоколадови капки
  • 50 г.
    орехи или лешници (по желание)
  • Пудра захар за поръсване

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Нарежете козунака на филии или кубчета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте крема сиренето със сметаната, пудрата захар и ваниловата есенция до пухкав крем.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В подходящ съд редувайте слоеве от козунак и крем, като поръсвате между тях шоколад и ядки.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Завършете с крем отгоре и поръсете с пудра захар.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Приберете в хладилник за 4–6 часа (или за една нощ), за да стегне и вкусовете да се смесят.

Подобни рецепти