Коблер с малини


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    пресни малини
  • 2 с. л.
    захар
  • 1 с. л.
    царевично нишесте
  • 0.25 ч. л.
    канела
  • 1 бр.
    лайм
  • 200 г
    фино бяло брашно
  • 1 щипка
    сол
  • 2 с. л.
    кафява захар
  • 1 с. л.
    бакпулвер
  • 150 г
    краве масло
  • 150 мл
    прясно мляко

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Малините се слагат в купа и към тях се прибавят захарта, канелата, нишестето и сокът от лайм. Разбърква се внимателно. В отделна купа се смесват брашното, солта, 2 с. л. от кафявата захар и бакпулверът. Прибавя се студеното краве масло, нарязано на малки кубчета и се претрива с ръце. Налива се прясното мляко и се разбърква за кратко, колкото да се обединят съставките.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Малините се подреждат на дъното на намазан с масло огнеупорен съд. От тестото се гребва с лъжица и се разпределя върху плодовете, така че да ги покрие. Тестото се поръсва с малко захар (около 1 ч. л.). Сладкишът се слага в предварително загрята на 180 °С фурна и се пече за 35–40 минути.

Подобни рецепти