Карамелена панакота с нар


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 60 мл
    сладкарска сметана
  • 150 г
    захар
  • 4 листа
    желатин
  • 1 бр.
    ванилия
  • 300 мл
    сок от нар
  • 1 бр.
    зърна от нар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сметаната се загрява и се ароматизира с ванилията. 100 г от захарта се загряват бавно в подходящ съд, докато се образува карамел. Сметаната се налива при карамела. Разбърква се до пълното разтваряне на карамела.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Желатинът се приготвя съгласно указанията върху опаковката и карамелената смес се добавя към него.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставя се настрана да се охлади на стайна температура, след което се налива в чаши. Прибира се в хладилник да стегне.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сокът се вари с останалата захарта, докато се редуцира наполовина. Охлажда се и се полива върху стегнатата панакота. Десертът се декорира със зрънца от нар.

Подобни рецепти