Сметаната се загрява и се ароматизира с ванилията. 100 г от захарта се загряват бавно в подходящ съд, докато се образува карамел. Сметаната се налива при карамела. Разбърква се до пълното разтваряне на карамела.
2
Желатинът се приготвя съгласно указанията върху опаковката и карамелената смес се добавя към него.
3
Оставя се настрана да се охлади на стайна температура, след което се налива в чаши. Прибира се в хладилник да стегне.
4
Сокът се вари с останалата захарта, докато се редуцира наполовина. Охлажда се и се полива върху стегнатата панакота. Десертът се декорира със зрънца от нар.
Съставки
Съставки за
Порции
60 мл
сладкарска сметана
150 г
захар
4 листа
желатин
1 бр.
ванилия
300 мл
сок от нар
1 бр.
зърна от нар
Приготвяне
1
Сметаната се загрява и се ароматизира с ванилията. 100 г от захарта се загряват бавно в подходящ съд, докато се образува карамел. Сметаната се налива при карамела. Разбърква се до пълното разтваряне на карамела.
2
Желатинът се приготвя съгласно указанията върху опаковката и карамелената смес се добавя към него.
3
Оставя се настрана да се охлади на стайна температура, след което се налива в чаши. Прибира се в хладилник да стегне.
4
Сокът се вари с останалата захарта, докато се редуцира наполовина. Охлажда се и се полива върху стегнатата панакота. Десертът се декорира със зрънца от нар.