Карамелена панакота с нар


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

60 мл
сладкарска сметана
150 г
захар
4 листа
желатин
1 бр.
ванилия
300 мл
сок от нар
1 бр.
зърна от нар

Приготвяне

1
Сметаната се загрява и се ароматизира с ванилията. 100 г от захарта се загряват бавно в подходящ съд, докато се образува карамел. Сметаната се налива при карамела. Разбърква се до пълното разтваряне на карамела.
2
Желатинът се приготвя съгласно указанията върху опаковката и карамелената смес се добавя към него.
3
Оставя се настрана да се охлади на стайна температура, след което се налива в чаши. Прибира се в хладилник да стегне.
4
Сокът се вари с останалата захарта, докато се редуцира наполовина. Охлажда се и се полива върху стегнатата панакота. Десертът се декорира със зрънца от нар.

Подобни рецепти