Какаов кейк


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 140 г
    брашно
  • 240 г
    кафява захар „Мусковадо“
  • 6 с.л.
    какао на прах
  • 125 мл
    соево мляко
  • 2 ч.л.
    бакпулвер
  • 2 с.л.
    олио
  • 1 пакетче
    ванилия
  • 1 щипка
    сол
  • 300 мл
    вода

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва със 140 г от захарта, 2 с. л. какао, солта, ванилията и бакпулвера.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавя се смесеното с олиото соево мляко и се разбърква до получаване на гъсто тесто. Изсипва се в намазана с олио форма за печене и се заравнява.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Водата, останалата захар и останалото какао се сипват в съд и се поставят на котлона. Щом сместа кипне, се готви, докато се получи еднородна смес – около 2 минути. Тестото се залива с какаовата смес.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Кейкът се пече около 30 минути в загрята на 180°С фурна. Охлажда се за 15 минути и се поднася.

Подобни рецепти