Какаов кейк


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

140 г
брашно
240 г
кафява захар „Мусковадо“
6 с.л.
какао на прах
125 мл
соево мляко
2 ч.л.
бакпулвер
2 с.л.
олио
1 пакетче
ванилия
1 щипка
сол
300 мл
вода

Приготвяне

1
Брашното се смесва със 140 г от захарта, 2 с. л. какао, солта, ванилията и бакпулвера.
2
Прибавя се смесеното с олиото соево мляко и се разбърква до получаване на гъсто тесто. Изсипва се в намазана с олио форма за печене и се заравнява.
3
Водата, останалата захар и останалото какао се сипват в съд и се поставят на котлона. Щом сместа кипне, се готви, докато се получи еднородна смес – около 2 минути. Тестото се залива с какаовата смес.
4
Кейкът се пече около 30 минути в загрята на 180°С фурна. Охлажда се за 15 минути и се поднася.

Подобни рецепти