Италианска торта с крем ванилия, плодове и бадеми


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 5 бр.
    яйца
  • 390 г
    краве масло
  • 200 г
    захар
  • 240 г
    фино брашно
  • 1 щипка
    сол
  • 240 мл
    прясно мляко
  • 80 г
    кокосови стърготини
  • 350 г
    крем сирене
  • 200 г
    пудра захар
  • 120 г
    нарязани орехи
  • 60 г
    нарязани печени орехи
  • 40 г
    бадеми
  • 50 г
    шоколад
  • 50 мл
    подсладена сметана
  • 1 ч.л.
    бакпулвер
  • 3 ч.л.
    ванилов екстракт
  • 2 бр.
    мандарини

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Жълтъците се отделят от белтъците. В купа се смесват 240 г от маслото, размекнато на стайна температура, и захарта. Разбиват се до получаване на кремообразна смес. Прибавят се жълтъците, един по един, и 1 ч.л. от ванилията.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипва се брашното, предварително пресято с бакпулвера и солта, а след това се налива прясното мляко. Прибавят се кокосовите стърготини, суровите орехи и накрая разбитите на сняг белтъци.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се разделя на три части, като всяка част се слага в предварително покрита с хартия за печене форма с диаметър 22 см. Пандишпановите блатове се пекат в загрята на 180°С фурна около 25 минути. Охлаждат се за кратко и се изваждат от формите.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    За приготвянето на крема се смесват останалото масло, размекнато на стайна температура, и крем сиренето. Разбърква се добре. Прибавя се останалата ванилия и постепенно се сипва пудрата захар, при непрекъснато бъркане.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Блатовете се мажат с крема и тортата се сглобява. Намазва се от всички страни с останалия крем. Поръсва се по краищата с бадемите и част от печените орехи, а в средата с останалите орехи и кокосови стърготини.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Подсладената сметана се загрява до завиране и се налива върху начупения шоколад. Сместа се бърка до пълното стопяване на шоколада.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Мандарините се обелват и се разделят на резенчета, които се потапят наполовина в ганаша, след което се аранжират върху тортата. Останалият ганаш се полива отгоре. Тортата се оставя да се охлади добре, преди да бъде сервирана.

Подобни рецепти