Индийски хляб "Наан" с пиле и кисело мляко


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
фино брашно
0.5 ч.л.
сол
0.5 ч.л.
бакпулвер
2 с.л.
маслиново масло
50 мл
прясно мляко
450 мл
кисело мляко
500 г
пилешко филе
1 ч.л.
смлян кориандър
0.25 ч.л.
куркума
1 ч.л.
настърган джинджифил
1 скилидка
чесън
1 бр.
лимон
1 глава
червен лук
1 бр.
червена чушка
4 бр.
репички
6 бр.
чери домати
20 бр.
бейби спанак

Приготвяне

1
Брашното се пресява със солта и бакпулвера, добавят се маслиновото масло, 50 мл кисело мляко и прясното мляко и се замесва тесто. Ако е необходимо, се прибавя още малко течност. Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да почине 20 минути.
2
Тестото се разделя на 8 части, като всяка се разточва на тънък лист. Хлябът се пече на силно сгорещен грил тиган, по 2 минути от всяка страна. Веднага след изпичането се намазва с масло.
3
Пилешкото месо се реже на жулиен и се овкусява с подправките – сол, черен пипер, кориандър, куркума, джинджифил, счукан чесън и лимонов сок. Всички съставки се разбъркват и месото се маринова в сместа около 15–20 минути.
4
Запържва се за кратко от всички страни в леко намазнен тиган, докато се зачерви. Прибавя се нарязаният на ленти лук и след 1–2 минути се слага нарязаната чушка. Пържи се още 5 минути.
5
Слагат се нарязаните на шайби домати и репички, и ястието се задушава за кратко, като от време на време се разбърква. Дърпа се от огъня, прибавя се спанакът и се сервира с топлия хлаб наан.
6

Ястието се полива обилно с останалото кисело мляко.


Вместо бейби спанак можете да използвате и киселец.

Подобни рецепти