Индийски хляб "Наан" с пиле и кисело мляко


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    фино брашно
  • 0.5 ч.л.
    сол
  • 0.5 ч.л.
    бакпулвер
  • 2 с.л.
    маслиново масло
  • 50 мл
    прясно мляко
  • 450 мл
    кисело мляко
  • 500 г
    пилешко филе
  • 1 ч.л.
    смлян кориандър
  • 0.25 ч.л.
    куркума
  • 1 ч.л.
    настърган джинджифил
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 бр.
    лимон
  • 1 глава
    червен лук
  • 1 бр.
    червена чушка
  • 4 бр.
    репички
  • 6 бр.
    чери домати
  • 20 бр.
    бейби спанак

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се пресява със солта и бакпулвера, добавят се маслиновото масло, 50 мл кисело мляко и прясното мляко и се замесва тесто. Ако е необходимо, се прибавя още малко течност. Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да почине 20 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разделя на 8 части, като всяка се разточва на тънък лист. Хлябът се пече на силно сгорещен грил тиган, по 2 минути от всяка страна. Веднага след изпичането се намазва с масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешкото месо се реже на жулиен и се овкусява с подправките – сол, черен пипер, кориандър, куркума, джинджифил, счукан чесън и лимонов сок. Всички съставки се разбъркват и месото се маринова в сместа около 15–20 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Запържва се за кратко от всички страни в леко намазнен тиган, докато се зачерви. Прибавя се нарязаният на ленти лук и след 1–2 минути се слага нарязаната чушка. Пържи се още 5 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се нарязаните на шайби домати и репички, и ястието се задушава за кратко, като от време на време се разбърква. Дърпа се от огъня, прибавя се спанакът и се сервира с топлия хлаб наан.
  6. accessibility.recipes.cookingstep

    Ястието се полива обилно с останалото кисело мляко.


    Вместо бейби спанак можете да използвате и киселец.

Подобни рецепти