Гранита


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 150 мл
    синьо кюрасо
  • 75 мл
    сок от грейпфрут
  • 150 мл
    гренадин
  • 75 мл
    сироп от ягоди
  • 150 мл
    зелен ментов сироп за коктейли
  • 70 мл
    чай от мента
  • 150 мл
    сироп за коктейли от мандарини
  • 70 мл
    прясно изцеден сок от портокал

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    За зелената гранита се приготвя чай от мента, като пакетчето чай се залива със 150 мл гореща вода и се запарва за 10 минути. 70 мл от течността се заделя за приготвянето на гранитата и се охлажда. После се смесва с ментовия сироп.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    За жълтата гранита се изцеждат 1–2 портокала, чийто сок се прецежда и се смесва със сиропа от мандарини.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Съставките за синята и червената гранита се смесват поотделно. Всяка от четирите смеси се налива в купички с размери 10х10 см и се прибира във фризер за 3–4 часа. Повърхността на замразената смес се изстъргва на няколко пъти с лъжица или вилица, за да се получат малки ледени късчета. Гранитата се сервира в пластмасови чашки с разноцветни пластмасови сламки.

Подобни рецепти