Дребни сладки с шоколадов пълнеж


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    брашно
  • 150 г
    захар
  • 1 пакетче
    ванилова захар
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 бр.
    жълтък
  • 140 г
    краве масло
  • 80 г
    смлени бадеми
  • 100 г
    сладкарски шоколад
  • 1 с.л.
    какао на прах
  • 1 с.л.
    бакпулвер
  • 1 щипка
    сол
  • 1 с.л.
    сладкарска сметана

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва с какаото, бакпулвера и солта. Яйцето и жълтъкът се разбиват на пяна заедно със захарта и ваниловата захар. Прибавя се брашнената смес, 100 г от маслото (със стайна температура) и бадемите. Сместа се разбърква добре и се прибира в хладилника за няколко часа.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    От тестото се оформят малки топчета, които се овалват в захар (цветна захар, кокосови стърготини).
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Подреждат се в подходяща тава, покрита с хартия за печене, и с дръжката на лъжица се правят малки вдлъбнатини върху всяко топче. Сладките се пекат 13 минути в загрята на 170 °С фурна.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сметаната и нарязаният шоколад се загряват докато шоколадът се разтопи. Оставя се да се охлади до стайна температура. Маслото (на стайна температура) се разбива с миксер. Към него се добавя разтопеният шоколад. Сместа се прехвърля в пош и се оставя да се охлади, за да стегне. Върху всяка бисквитка се шприцоват малки формички с пош. За разнообразие, може да се използва  бял шоколад.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    След като плънката се втвърди, добре е сладките да се приберат в кутия, за да се запазят хрупкави. От това количество продукти ще се получат около 60 броя.

Подобни рецепти