Десерт със смокини и кисело мляко


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    кисело мляко
  • 300 г
    пресни смокини
  • 100 г
    захар
  • 4 бр.
    яйца
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 3 с. л.
    брашно
  • 0.25 ч. л.
    джинджифил на прах
  • 1 щипка
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Сипва се киселото мляко и се разбърква добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се лимоновият сок, настърганата лимонова кора, джинджифилът и брашното. Сместа се разбърква отново. Трябва да се получи тесто, подобно на палачинково.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се прибавят към тестото постепенно, при непрекъснато разбъркване. Сместа се прехвърля в квадратна керамична форма за печене, намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре се подреждат нарязаните на парченца смокини.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Десертът се пече 35 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор. Охлажда се, нарязва се и се поднася.

Подобни рецепти